Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Biografi

Af: Iben Plesner

For en hel del år siden, var vi et par sangere og musikere, som fik en god ide. Vi ville lave noget anderledes! Noget som ingen andre på den danske musik- og teaterscene havde gjort før. Vi ville arbejde med en helt ny genre: ‘Rockcabaret’.

Fra John Lennon til C.V. Jørgensen og alle de andre

Vores første forestilling skulle blive en akustisk rock-cabaret med John Lennons sange i dansk oversættelse. Ingen havde tidligere turdet røre ved verdens nok største rockikon, og ingen troede på os. Men det gjorde vi selv. Og vi fik en gigantisk succes, som overgik vores vildeste fantasi. Siden kom der flere sangskrivere til: Sebastian, C.V. Jørgensen, Peter A.G., Paul Simon, m.fl.Endelig producerede vi også tre helt nyskrevne forestillinger med tekster af Erik Thygesen (1941-99) og musik af nogle af landets fremmeste komponister.

 

10 forestillinger på 30 år

80erne: Der er lige et par ting. F.v.: Iben Plesner, Ivar Lind Greiner, Gitte Naur, Ole Rasmus MøllerOg i 2014 er der jubilæum. De tre èn overe/undere forstår det vist ikke helt selv, men den er god nok: Én Over/Én Under har med forholdsvis få udskiftninger eksisteret i snart 30 år.
Hvorfor? Fordi vi alle sammen elsker det! Sangene, musikken, formen, lydhørheden og den tætte kontakt til publikum, som kun er mulig på mindre spillesteder.90erne: Med livet i hænderne. F.v: Anna Reumert, Gitte Naur, Ole Rasmus Møller, Jens Nørremølle. Foto: Brita Fogsgaard

 

00' erne: Nielsen . Øverst: Ole Rasmus Møller, Lotte Rømer, Peter Smith

 

 

 

 

Én Over/Én Under er faktisk helt unik. Vi synes, at der er noget helt særligt ved dynamikken og ved dét at grave sig ned i et materiale sammen. Men over  alt stråler den fælles glæde ved at synge sammen. En hovedstemme, en terts og en kvint = én over/én under. Vi som tidligere har passeret gennem gruppen, (vi er en ti stykker – ingen nævnt, ingen glemt), er alle et andet sted i vores liv nu, men vi klistrer os lissom’  lidt til sidelinjen. Og hvorfor nu det? Jamen, det kan vi simpelthen ikke lade være med!

Vores erindringer… i ti bind!

Vi kommer tæt på hinanden i sådan et forløb. Jeg tror, at vi alle har grinet og grædt, hver gang vi har skabt en ny forestilling. Den bliver dit ‘hjerteblod’.
Der er i hvert fald nok af sjove, pudsige og spektakulære episoder at tage af. Måske nok til en erindringsroman? Nej, den ville formentlig ende op med 10 bind (mindre kan vist ikke gøre det, hvis jeg skal have det hele med). Som da vi fx farvede sko i en tefal-gryde, lavede fastelavnsmasker af vores John Lennon plakater, tog på landsturné med DSB medbringende PA-anlæg og en synthesizer på 30 kg (fordi ingen af os havde kørekort) og var hovednavnet ved Sebastians 40-års fødselsdag.

Og så var der ‘de tre ostevinduer’ (os selv, som vi så ud med sveden dryppende fra hagen i en TV-transmission fra Svalegangen i 40 graders varme), den enorme mængde pølse- og kageborde vi åd os igennem på en turné i Schleswig/Holstein osv., osv…Hvis de øvrige ex-medlemmer har lige så meget på hjerte som jeg, så er der ingen vej udenom: Ti bind! Vi kunne måske skrive et hver …?

Men ikke Ole Rasmus, Gitte og Peter. De har ikke tid, for de skal blive ved at synge sammen og omfavne vores store rockpoeter.

Ole Rasmus, Gitte, Peter i Skt. Andreas kirke, København, 2012. Foto: Henrik Kjelin

Forestillinger

80’erne

  • ‘NOGET AF JOHN LENNON’ Sange af John Lennon / Forestilling og Radiocabaret DR p3 + TV Transmission DR 1
  • ‘DER ER LIGE ET PAR TING….’ Sangtekster af Erik Thygesen / Forestilling og Radiocabaret DR p3+ LP-plade)
  • ‘KNUD KRIG OG KÆRLIGHED’ Sange af Sebastian /Forestilling og Radiocabaret DR p3

90 `erne

  • ‘ÉN OVER / ÉN UNDER’ Sange fra ovennævnte produktioner /Forestilling & Gæster i TV-programmer på DR1 & TV2
  • ‘PS‘ Sange af Paul Simon & Randy Newman /Forestilling + Gæster på CD`en                   ”Og silden sover med hovedet nedad”
  • ‘MED LIVET I HÆNDERNE’ Sangtekster af Erik Thygesen / Forestilling & CD

00′ erne

  • ‘DER ER NOGET DER GALT’ Sangtekster af Erik Thygesen til Radioteatret DR p1
  • ‘LIDT TIL & MEGET MER’ Sange af C V Jørgensen /Forestilling og  DR p4–live)
  • ‘NIELSEN – Vilde Kaniner & Blå Mandage’ Sange af  Peter AG & Elisabeth G Nielsen . Forestilling & Gæster på TV2

10′ erne  

  • ‘EN AFTEN MED ÉN OVER / ÉN UNDER. Sange fra ovennævnte produktioner samt et par nyskrevne af Allan Mortensen og Peter Smith